En leilighet med utsikt – del 1

Den første sommeren i egen Italiabolig er endelig kommet. Vi har gjort kortere turer med kofferter fulle av bilder til veggene, tepper til kalde vinterkvelder, puter og serviser, først på fly til Nice og deretter med leiebil over grensen til Italia siden overtakelsen i januar.

Endelig skal leiligheten bos inn over tid, mens huset hjemme er fylt med ungdommer, familie og dyrepassere.

Denne første sommeren blir spennende. Det er mye som skal utforskes og erfares – og noen hindringer som må løses.

Første oppgave: Terrassene.

Vi har kjøpt en leilighet med fullt innbo. Nå skal stoler og solsenger frem. Og vi trenger planter.

Heldigvis er sommerens første gjest både sterk og en erfaren planteekspert.

De forrige eiernes har etterlatt oss store, fine blomsterkrukker i cantinaen. Og der var det også litt jord , lecakuler, bark og hageutstyr. Krukkene blir fordelt på to terrasser, før vi pumper opp sykkeldekkene og drar på leting etter et hagesenter. Det må jo være et her på Riviera dei fiori?

Vi finner ikke noe hagesenter. Til slutt må vi Google oss frem til Pietro & i figli i Via Aurelia, kystveien som går fra Roma til den franske grensen, og som snirkler seg gjennom kystbyene. En av «i figli» er på jobb og har både jord og noen blomster, men mest grønnsaker. Det blir urter, hawairose, petunia og sekker med jord. Vi fyller sykkelvesker, sekker og henger poser på styret før vi begir oss ut i trafikken. (Enda godt med el-sykkel når vi skal opp i det siste stykket til olivenlundene hvor leiligheten ligger).

Gjesten kaster seg over plantingen og klargjøringen av takterrassen med liv og lyst, og på en-to-tre er krukker på plass og hagemøbler satt ut. Parasollen er litt lealaus, men fullt brukbar, og vi jobber litt med mekanikken før vi skjønner hvordan den fungerer. Herlig, med skygge blir takterrassen et flott uterom med litt bris.

Urtene blir plantet foran kjøkkenet, og vi konstaterer at det trengs flere blomster. I morgen skal jeg sykle tilbake til et lite grønnsakstorg hvor de også solgte planter, og kjøpe noen flere blomster.

(Takk for blomstene og plantingen, B!)

Jeg er ikke i mål, mangler litt stolputer, må sjekke grillen og gassbeholderen som trolig har stått ute siden sommeren 2019 (før koronaen), men selgerne var skikkelige folk som har overlatt oss innbo og hagemøbler av god kvalitet. Det eneste jeg ikke finner ut av er noe utstyr jeg lurer på om er til selvvanning. Noen som vet?

Hva brukes disse til?

Legg igjen en kommentar