Sy-lørdag

Fire damer. To broderier, håndsøm på en rutestakk og en julekjole. Veldig hyggelig, og vi kom både videre på eksisterende prosjekter og i gang med nye. Jeg slår et slag for syklubb!

Jeg inviterte på Instagram, og halvannen måned senere satte jeg sammen tre bord, fire stoler, frem med symaskin og overlock, kaffen må på og så jobbet vi sammen i fem timer. Midtveis i økten hadde vi litt lunsj, men ellers må jeg si at vi jobbet ganske intenst.

En venninne begynte på halskvarde til en beltestakkskjorte. Hun sydde korssting. En annen nærmer seg ferdigstillelse av en imponerende mengde broderi på en grafferdrakt. Hun sydde sjattersøm og platsøm Jeg sydde skoning på rutastakk fra Valdres – det må gjøres for hånd med prikkesting. Og den tredje venninen som sydde julekjole, hun klippet mønster, sydde innlegg og prøvde.

Vi kunne trengt en hel helg!

Men det fine med å jobbe sammen er at vi får dyttet hverandre litt videre i prosjektene våre, gjerne kombinert med en samtale om reiser, bøker, jobb og studier. Også delte vi sytips og triks.

Dette anbefales. Neste gang vi samles blir i januar. Si fra hvis du også vil være med.

(Og før neste gang må jeg finne ut hvordan jeg skal tre den nye overlock-maskinen. Nå måtte delene til julekjolen sikk-sakkes og sys på vanlig maskin).

Legg igjen en kommentar